Miért olyan nehéz ma az ismerkedés?

(Ha nem láttad volna ezt a videót, kérlek nézd meg, hogy teljesen érthető legyen a cikk)
Az elmúlt években rengeteg férfival beszéltem az ismerkedéssel kapcsolatos nehézségeiről. Sokszor találkoztam azzal, hogy valaki átlagon alulinak érzi magát, úgy gondolja, hogy körülötte mindenkinek minden rendben van, és csak neki nem jönnek össze a dolgok. De volt aki (az idősebb korosztályból) pont azért keresett meg, mert észrevette, hogy az ismerősei közül SENKIT nem lát, akire azt tudná mondani, hogy “na ez a pár tényleg szerelmes egymásba, és egy ideális kapcsolatot alkotnak”.

Ki szeretnék mondani valamit végre: a mai társadalom óriási feszültséget tesz az emberre az ismerkedéssel kapcsolatban.

Nyilván ez egy fontos része az életnek, és nyilván ezért sokan egy kényszert éreznek, hogy produkáljanak valamit. Gyakran pedig pontosan ez töri meg a próbálkozásaikat, mert nem tudnak azokkal a lehetőségekkel élni, amik IGAZI megoldást adnának az ember kezébe.

Általában 2 sors vár arra, aki belekezd az ismerkedésbe, és nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amikre szerintem koncentrálni kell:

-Eljut egy bizonyos szintig, amikor nők akadnak, időnként vannak randik, de azok többnyire erőltetettek, ennek ellenére lehet, hogy egy-egy rövidebb párkapcsolat is összejön, viszont pár év múlva visszatekintve nem igazán jöttek össze a dolgok.

-Eltereli a figyelmét, hogy “ő most a karrierjére koncentrál”, vagy “ez az ismerkedés dolog nem is olyan fontos most”, és pár év múlva ez az illető is azt veszi észre, hogy nahát! nem oldódtak meg maguktól a problémák.

Ezért fektetek én 2 dologra óriási hangsúlyt:

-érzelmi intelligencia

-önbecsülés

Hadd jelentsem ki, hogy ezeken a gondokon túllendülni segítség nélkül baromi nehéz. Ha valaki nem köteleződik el, hogy TÉNYLEG megoldja a problémát, addig falra hányt borsó minden tanács, amit adnak nekik.

És a gond az, hogy sokan zsigerből visszautasítják, hogy segítséget kérjenek. NYILVÁN probléma nekik az ismerkedés. De nem fognak mozdulni.

Mert mondjuk a messzi láthatáron van egy lehetőség, egy nő, akivel van esélyük, és hát persze emiatt nekik igazából nem jelent problémát mindez. Aztán fél év múlva kiderül, hogy semmi nem lett az egész ismertségből.

Korlátozó hiedelmek

Az elmúlt években beszéltem felsővezetőkkel, milliomosokkal, olyan emberekkel, akikről kívülről azt hinnéd, hogy nem is lehetne nagyobb rend a nőügyeikben. Mondjuk úgy, hogy a tapasztalataim alapján nagyon gyakran akkor is gigantikus problémák vannak, ha a felszínen minden rendben lévőnek látszik. És persze ők is felhoztak sok mindent:

-“Nem értem, mindennek rendben lévőnek kellene lennie, hiszen ha nem is vagyok hihetetlen jóképű, de rendben vagyok ezen a téren, jól is keresek, intelligensebbnek is tartom magam az átlagnál…”

vagy

-“Teljesen megcsömörlöttem a mai nőktől, egyszerűen nincs köztük olyan, akiben egy szemernyi érték lenne, van ez az ismerősöm, aki sokkal kevesebbet tud felmutatni nálam, mégis tapadnak rá…”

vagy

-“Itt van ez a lány, aki különleges, és nagyon jóban vagyunk, de csak barátokként, és ki is mondta, hogy nem akar ennél többet…”

stb… (tényleg nagyon változatos formában szabotálják magukat az ismerkedésben az emberek)

Én egy olyan különleges helyzetben vagyok, hogy mindezeket a gondolatokat kívülről, egy objektív szemszögből hallgathattam meg.

3 dolog, amit fontosnak tartok megjegyezni:

-A mai világben felértékelődött a státusz szerepe. Hogy másokhoz képest milyen “feltételezett társadalmi értéked” van. És emiatt még jobban fáj az elutasítás, még rémisztőbb a gondolat, hogy egyedül maradsz, és mindez további terhet tesz az emberre. Emiatt pedig annál könnyebben valósággá válhat az, hogy azért nem teszel lépéseket, mert hiába ismered fel, hogy magától nem oldódnak meg a gondok, annyira tartasz a státuszod elvesztésétől, hogy inkább halogatsz.

-A fogyasztói kultúra totálisan irreális elvárásokat ültetett el az emberek fejében. Mindenki túl magasra teszi a lécet. Úgy érzik, hogy megalkudnának, ha nem a tökéletes nővel jönnének össze. Hiába nyilvánvaló, hogy teljesen lehetetlen terv az, hogy valahol, elrejtve a világban van egy tökéletes személy, aki csak arra vár, hogy összeakadjon a tekintetek a zöldségesnél, aztán persze NYILVÁN melléd ültetik a munkahelyen, és így tényleg iszonyat kényelmesen össze tudtok jönni. Mégis: ha jelenleg nem vagy elégedett a nőügyeiddel, de nem teszel lépéseket, akkor lényegében ez a te stratégiád.

-A nők se tudják, hogy mit akarnak. Ezt szeretném, ha mindenki megértené: nagyon sok esetben (nyilván nem minden esetben), amikor a nő érthetetlen okokból nem megy bele a  találkozóba, akkor igazából annyi történik, hogy gőze sincs, hogy mi történne a beszélgetésen. Egy kockázat lenne a számára elmenni a randira. Az pedig feszültség. És a mai világban semmi nem készíti fel az embereket a feszültség tűrésére. A nőket pláne nem.

Miért fontosak ezek a korlátozó hiedelmek?

Mert ezek mind sugallnak rólad valamit. Bizalmatlanságot, vagy bizonytalanságot keltenek a nőben. És miközben mindenki az “ultra vonzalomkeltő technikákra” koncentrál, igazából én csak azzal, hogy pár dolgot jól csináltam (és rengeteg mindent nem tökéletesen csináltam), nagyon jó eredményeket tudtam elérni.

Erről beszélek ebben a videóban, hogy többet számít, hogy mit sugall a mondanivalód, mint a konkrét szöveged:

 

Ha viszont képes vagy ezeken túllépni, akkor a mondanivalód, a közeledésed azt fogja sugallni, hogy:

1, “Kislány, tudom, hogy bizonytalan vagy. De ne aggódj, ezért vagyok itt én, a férfi.”

2, “Ha esetleg foglalt vagy, vagy nem jövök be neked, nem fogok megsértődni. Rá kellett kérdezni, érdekesnek tűntél, ha nem, hát nem. “

3, “Ezzel együtt nem csak bepróbálkozom. Tényleg szeretnék mindent megtenni, hogy jobban megértselek, amennyiben ennek semmi külső akadálya nincsen.”

Hogyan valósítható meg mindez?

Be kell vallanom egy hibámat, amit elkövettem. Az elmúlt években feltételeztem azt, hogy:

1, Ha valakinek problémája van az ismerkedéssel, akkor tevékenyen dolgozik rajta, hogy ez a probléma megszűnjön.

Ez sajnos többnyire nem igaz, megfelelő lépések vagy önbecsülés hiányában. Abból indultam ki, hogy én felismerve a problémát, az összes szabadidőmet erre áldoztam annak idején.

2, Ha valaki rendszeresen szólít meg nőket, akkor az élete többi területével is halad, tehát nem az egyetlen fontos dolog az életében az, hogy nőket szedjen fel.

Nézd: ha az önbecsülésed a nőktől való visszajelzésekre építed, akkor az egész egy hamis dolog lesz. Lesz néhány szupererőltetett beszélgetésed, ami lehet imponálni fog néhány egészségtelenül gondolkodó nőnek, de nem lehet veled “komoly partnerként” számolni. És ezért döbbentett meg annyira, amikor nemrég részt vettem egy beszélgetésen, ahol volt 5-6 “PUA-növendék”, aki néhány kezdetleges siker után abba falba ütközött, hogy “Hmm, nagyon erőltettek a beszélgetéseim”.

Lényegében megoldottak egy problémát a sok közül. Sajnos azt a problémát olyan módszerrel oldották meg, ami tökéletesen alkalmatlan a többi probléma megoldására.

(Kérlek nézd meg ezt a videót figyelmesen, akkor is, ha már láttad. Ez talán az egyik legfontosabb videó, amit valaha készítettem)

És emiatt a következőek ismétlődtek:

Szituáció 1.

“Valaki megszerzi egy nő telefonszámát, de nem hívja fel.”

-Miért?

-Mert nem tetszik eléggé.

-Honnan a francból tudnád azt már most?

-Hát nem jött be eléggé külsőre.

-Igen, és te szeretnéd, ha egyes egyedül a külsőd alapján ítélnének meg az emberek? Egyébként nem volt a világon semmi gond vele, hidd el buliban SOKKAL csúnyább, de vastagon kisminkelt nőkre nyomulsz rá.

-Jó, jó, jó, de….ööö. Igazad van.

El tudom mondani, hogy mi van emögött. Az ember örül annak, hogy volt egy “kis sikere”, tehát megszerezte a nő számát. Most egyrészt nem akarja kockáztatni ezt a kis sikert, mert mi van, ha kiderül, hogy igazából nem illenek össze/a nő nem jön el a találkozóra/vagy esetleg minden tökéletesen sikerül, és akkor már felelősséget kell vállalni a kapcsolatért?

És ezért szabotálja magát.

Szituáció 2.

“Valaki tucatnyi randit beszél le, amíg közösen dolgoztunk, de amint vége a coachingoknak, feladja a próblkozásokat.”

-Miért?

-Hát igazából nem tudom.

-De figyelj, hát nyilván nem oldódott meg a probléma attól, hogy pár randit lebeszéltél: azért kezdtünk el dolgozni, hogy valami komoly embert találj magad mellé, nem?

-De…

-És őt nem találtad meg egyelőre.

-Háát…nem.

Itt is el tudom mondani, hogy mi történt. Emberünk igazából nem akarja megoldani a problémát. Sikereket akar elérni a nőknél, de nem akar intim viszonyba kerülni valakivel. Csak azt akarja, hogy ne legyen rajta ez a szociális nyomás, hogy nincsenek nők az életében, de megnyílni valaki felé…na azt nem akarja vállalni.

Szituáció 3.

Tökéletesen minden rendben lévőnek tűnik. Mindenki körülötted egy kicsit meg van lepve, hogy nincs barátnőd, de hát azt gondolják, hogy biztos a karrieredre koncentrálsz, és ez a téma most annyira nem érdekel.

És akkor eljössz hozzám, és elkezded felsorolni azokat a hiedelmeket, amik akadályoznak. És elmeséled a nagyon ügyesen felépített sztorit, ami alapján valahogy, valamiért meg vagy róla győződve, hogy neked nem jár boldogság a nők terén.

BRUTÁLIS, hogy intelligens, jóképű emberek, milyen mélyen be tudják maguknak magyarázni azt, hogy “evolúciós okokból” biztosan meg fogják csalni őket, és kár is ezért energiát invesztálni az ismerkedésbe, hiszen a gyermekeik anyja is elcsábítható mellőlük.

Megint: kívülről hülyeségnek hangzik, hogy valaki ezt gondolja. Mindeközben pedig ez a helyzet is sokakat visszatart.

Hogyan teljesíts jobban a randikon?

Erről bővebben itt írtam. 

Ez egy tréningnek a leírása, amit most hétvégén tartok.

Május 4-én (igen, holnap) este emelkedik a tréning ára.

Ha hosszabb ideje nézed az anyagaimat, de nem vágtál bele, nem kötelezted el magad teljesen a megoldás mellett, akkor ideje segítséget igénybe venni.

Nem gyakran mondom ezt, de mindenképpen ez az egyetlen dolog, ami kibillentheti az embert a stagnálásból, és nem hiszem, hogy ezen a lépésen kellene spórolnod.

Itt van még egyszer a tréning leírása.

 

 

 

Tetszett amit olvastál?
Iratkozz fel a friss cikkekért!
  • ingyenes e-bookok (stílus, biohacking, kommunikáció, vonzalomkeltés)
  • a legjobb cikkeim 80%-a csak az e-mail feliratkozóknak látható
  • ingyenes coaching és ingyenes előadás információk